Salayami
Door: Femke
Blijf op de hoogte en volg Femke
27 Juli 2004 | Zuid-Afrika, Pretoria
nou, daar zijn we weer. Ietsje eerder teruggekomen uit Botswana dan gepland, want het was een beetje duur, maar echt super!!! Een impressie: 3 blanke meisjes in een roze citi golf (hihi, waarschijnlijk de enige pink car in heel Botswana!) crossend door Botswana. Botswana gaat het heel goed mee en de prijzen lijken op die van Nederland. Ong ter grootte van Frankrijk en maar 1,5 miljoen mensen met wel 1!! snelweg, de N1 (duhu). Nadat ikzelf een half uur aan het rijden was meteen al de eerste vogel op de ruit, maar ja, had ie daar maar niet moeten vliegen. De eerste dag was een beetje spannend, want we hadden gechecked en gedubbelchecked, kunnen we met maestro pinnen in Botswana? Yes of course you can. Niet dus!!!!! Stonden we daar met 3 onbruikbare pinpassen met gelukkig wel wat geld van te voren gewisseld. Volgende dag naar Barclays bank (helden!!) met 3 creditcards (nog meer helden!!!) en meteen maar maximaal opgenomen. Dus konden we gelukkig onze reis voortzetten.
Je kan echt uren rijden en dan 4 auto’s tegenkomen ofzo. Maar de auto was nagekeken, 20 liter water en 20 liter extra benzine, dus be prepared. De weg is echt supersaai, alleen maar rechtdoor en niemand op de weg. Veel wisselen dus. Maar op sommige stukken zaten echt enorm veel gaten in de weg, dus toen werd het meer een achtbaan, was ook wel lachen, blijf je ten minste wakker bij. Net na de grens zag je al allemaal hele kleine communities met hutjes en met een beetje geluk wat vee. De ezeltjes staan allemaal langs de weg, dus uitkijken geblazen. Later kwamen er communities die echt arm waren. Die maakten van balen stro een rondje en met een beetje mazzel een zeil eroverheen en dat was het dan. Echt bizar. Maar ja. De mensen waren wel heel erg aardig Op een gegeven moment werden we aangehouden door de politie en kregen we voorlichting 1 op 1 over de wegen met als boodschap: niet in het donker rijden!!! en uitkijken voor de beesten. Je kan nl alles tegenkomen, incl leeuwen. We zijn helemaal naar het noorden gereden, bij de grens van Zambia en Zimbabwe. Onderweg kwamen we langs de weg olifanten, bavianen, giraffes en wrattenzwijnen (Poemba’s) tegen, zo maar in het wild, geen park of wat dan ook. Echt bijzonder. We sliepen in Kasane in een tent. Dat was echt lachen, aan het water met de aapjes op je tent en boven je in de boom bij het douchen. Tot een paar meter van de tent kon je de voetafdrukken van de hippo’s zien staan (aiaiai). Toen zijn we naar Zimbabwe gegaan naar de Victoria Falls!!!!!!! Ongelooflijk, wat is dat mooi! De VicFalls zijn 1.7 km breed en 150 meter hoog. (Da’s ongeveer 3x zo breed en 2x zo hoog als Niagra Falls) En de natuur eromheen is door het vele water subtropisch. Ik heb iets van 40 foto’s gemaakt ofzo, druipend van het water in mn gehuurde poncho. De wildparken waren ook echt geweldig, inclusief een private park in Zuid Afrika waar we Zondag nog heen zijn geweest. Wat heb ik van dichtbij gezien??? Hippo’s (+-70), olifanten idem, giraffes, neushoorns, leeuwen, apen, ontiegelijk veel vogels, roofvogels en gieren om een karkas van een buffalo, flamingo’s, pelikanen, kudu’s, umpala’s en veel andere hert/ree-achtigen (moet de namen nog een beetje oefenen), zebra’s, krokodillen, gnoe’s, wild dog’s en vast nog veel meer, maar dat weet ik even niet meer. Die parken moet je wel in met een gids en een 4x4, dus helaas voor onze pink car, die mocht niet mee. Het weer is trouwens echt perfect, tussen 20 en 30 graden overdag (en het is nu midden in de winter, wat een grap). Superlekker. s’ Nachts wel heel erg koud en het wordt al om 6 uur donker. Geloof het of niet, maar ik lig elke dag tussen 9 en 11 al lekker te ronken en tussen 6 en 7 op. Supergezond dus!
Met Annemarie en Karien (mijn reismetgezellen) was het echt supertof. Heel jammer dat ze Vrijdag al weggaan, inclusief de meeste anderen hier. Er zijn nu al 2 nieuwe Nederlandse meisjes (Betty en Maria) en er komen nog veel meer aan, dus het wordt ook volgende week al weer full house. Deze week dus allemaal afscheidsfeestjes en lekker braaien. Maar helaas, het is ook echt tijd geworden om aan mijn onderzoek te gaan werken. Veel lezen deze week dus.
Maar.... sinds vandaag ben ik de proud owner van een heuze auto!!!!!!! Ik ben errug blij met mn pink karretje.
Oh ja, nog een leuk verhaal. We zijn op kraamvisite geweest bij de zus van Maggy (soort huisvriendin, errug gezellig) en rara hoe heet de baby?? Annemarie-Karien!!!!! Kan je het geloven???? Echt lachen, die 2 laten dus wel wat achter hier, hihi.
Nou, dat was wel weer genoeg proza van mijn kant. Ik hoop veel van jullie te horen (sms-en is ook heel leuk en post is 100 bonus punten, hihi), leuk dat jullie allemaal reageren op mn site. Ook het belangrijke nieuws (onbelangrijk mag natuurlijk ook!!) is errug welkom, want dat nieuws hier heb ik niet zo’n hoge pet van op. Samenvattingen van voetbalwedstrijden zijn bv zonder doelpunten bij een stand van 5-0 om maar een voorbeeld te noemen.
Ik heb het in ieder geval super naar mijn zijn hier en ik hoop dat jullie ook allemaal een leuke vakantie hebben en dat het weer in het kikkerlandje wat beter wordt.
Dikke kus, Femke
28 Juli 2004 - 00:10
Suus:
Hee Femke, als er dit soort dingen gebeuren tijdens voetbalwedstrijden ga je ook geen doelpunten laten zien in de samenvatting!!!
Scheidsrechter schiet coach dood
Een Zuid-Afrikaanse scheidsrechter heeft een coach doodgeschoten en twee spelers verwond.
Beslissing
De scheidsrechter kwam tot zijn daad, nadat de spelers en coach een beslissing van hem in twijfel hadden getrokken. Het incident gebeurde tijdens een duel tussen twee plaatselijke clubs in de plaats Kenton-on-Sea.
Discussie
De scheidsrechter trok een wapen na een felle discussie met de coach en de spelers. Hij vluchtte uit het stadion, toen hij de fatale schoten had gelost. De politie verwacht de man snel te kunnen arresteren.
www.rtlnieuws.nl is een goede site voor nieuws, heb ik al gemerkt, haha. Betrouwbaarder dan mailtjes van thuis, haha!!
Ik zit nu op het vliegveld mijn laatste rupees op te mailen... En de tijd te doden, wachten is niet leuk!!!
Kus Suus -
30 Juli 2004 - 08:23
Ed Van Duijn:
Hoi Femke,
Hier even een berichtje van je oude buurtje. Ziet er erg leuk uit de site !!! Ik zal hem regelmatig even bezoeken om te kijken wat je allemaal aan het beleven ben.
De groeten van Ed en Marje en een hele dikke kus van Liesanne en een lik van Aagje. -
30 Juli 2004 - 19:12
Puk:
Ha Femmie,
klintk goed, klinkt goed.. Maar goed, nu gaat het echte studeren beginnen. Ik hoop dat je daarnaast genoeg tijd over houdt om allemaal mooie dingen te bekijken, alhoewel je volgens mij qua wild alles al gehad hebt zeg..
Ik wil je alvast een fijne verjaardag wensen, nwat mijn kaart (100 bonuspunten!) zal wel veel te laat komen.. Drink er ene van me dan doe ik dat hier ook !
Wat betreft nieuws.. wellicht heb je begrepen dat er in Belgie een gasexplosie heeft plaats gevonden (de link van Suus moet daar vast meer info over geven). (Overigens waren er in Turkije twee ongelukken met meer doden, maar die kwamen bij het korte nieuws.. maar goed, zo gaat dat altijd.. hoe verder, hoe minder erg.)
Maar goed, wellicht wil je ook prive-nieuws.. Uhm.. het is hier eindelijk mooi weer. Ga morgen met Sabine naar het strand (het kan eindelijk!!) Sabine heeft overigens een opleidingsplaats (ook leuk nieuws). Volgende week gaan we met Candor-vakantie, dus nog maar 32 uurtjes werken (en dat is de laatste tijd ook niet heel erg vervelend). Dus eigenlijk kunnen we wel stellen dat er geen nieuws is en dus goed nieuws!
Groet alle krokodilen daar van me en tot mails en.. 24 is een mooie leeftijd!!
-xxx-
-Puk- -
30 Juli 2004 - 22:33
Suus:
Inderdaad, 24 is een erg mooie leeftijd, haha!! -
01 Augustus 2004 - 08:24
Renate:
Hoedjes, vlaggetjes, toeters en bellen: GEFELICITEERD met je verjaardag!!!
Maak er een hele mooie dag van!
Liefs, Rena -
01 Augustus 2004 - 20:50
Henk, Bella, Edwin En Varna, En Marcel:
Hallo Femke 1-8-2004
Eerst willen we je even feliciteren met je verjaardag.We zijn vanmiddag nog bij je moeder en Jan geweest,daar hoorden we van deze site,dus leek ons wel leuk om even te reageren.Wat het voetbal betreft nou daar wordt je hier ook niet echt vrolijk van hoor daar hoef ik helemaal geen samenvatting van te zien.Verder moet je wel uitkijken met je autootje voor die olifanten want die gaan niet opzij hoor.
Nou we lezen binnenkort wel weer iets van je avonturen.Verder, pas goed op je zelf en groetjes en kusjes van ons allemaal. -
04 Augustus 2004 - 03:21
Nenut:
shit, verjaardag gemist!! Ik hoop dat je een erg leuke dag hebt gehad en alsnog gefeliciteerd, veel liefs en dikke verjaardagszoen -
10 Augustus 2004 - 15:15
Grote Maja En Jan:
Hoi ondernemende achternicht!
We lezen je avonturen met spanning. Leuk hoor. Ik word in oktober 60 en misschien gaan we ipv een feest wel een mooie reis maken naar bv Zuid-Afrika. Wie weet zien we elkaar dan!?!?
Het belangrijkste nieuws hier vind ik nu dat de hittegolf aan het weggaan is. Snak naar wat verkoeling. Je moeder en Jan hebben hier vorige week gegeten. Was heel gezellig. Lekker in de tuin gezeten en alle verhalen over oa jou aangehoord.
Heel veel plezier daar, en succes met je onderzoek. We blijven graag op de hoogte van je volgende belevenissen.
Grote familiaire kus van J&M